ΛΙΝΔΟΣ

Best hotel Lindos

Ο επιβλητικός βράχος της Ακρόπολης, τα ασβεστωμένα σπίτια που αναμειγνύονται με την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτωνική των καπετανέικων, τα μαγευτικά σοκάκια, δύο υπέροχες παραλίες και το θαλασσινό αεράκι ενσαρκώνουν την ομορφιά της Λίνδου σε ένα μοναδικό, απρόσμενο προορισμό.

 

Κάντε βόλτα με ένα γαϊδούρι προς τον ιερό βράχο και να ζήστε την εμπειρία της μετοφοράς των ανθρώπων της περιοχής μέχρι πρόσφατα. Εξερευνήστε το μυστήριο του παρελθόντος με την επίσκεψη του ναού της Λινδίας Αθηνάς στην κορυφή της Ακρόπολης και πάρτε το χρόνο σας για να απολαύσετε τις εκπληκτικές θέα 360 μοιρών στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου, τα γραφικά φυσικά λιμάνια και το μαγευτικό παζλ των σπιτιών της Λίνδου.

 

Περιπλανηθείτε ανάμεσα στους δρόμους και αφεθείτε στη μαγική ατμόσφαιρα που συνδέει το χθες με το σήμερα. Περπατήστε μέχρι το τέλος του κύριου λιμανιού και επισκεφθείτε το ναό του Κλεοβούλου της Λίνδου, ένας από τους επτά σοφούς του αρχαίου κόσμου.

 

"Μέτρον Άριστον - Κάνετε τα πάντα στη ζωή, εφ 'όσον διατηρηθεί η μετριοπάθεια» ήταν ένα από τα πιο διάσημα αποσπάσματα του.

Best hotel Lindos
Best hotel Lindos

ΙΣΤΟΡΊΑ

 

Η Λίνδος ιδρύθηκε από τους Δωριείς με επικεφαλής τον βασιλιά Τηλπόλεμο της Ρόδου, ο οποίος έφθασε περίπου το 10ο αιώνα π.Χ.. Ήταν μία από τις έξι δωρικές πόλεις στην περιοχή που είναι γνωστή ως η Δωρική Εξάπολη. Η ανατολική περιοχή της Ρόδου είναι ένα φυσικό σημείο συνάντησης ανάμεσα στους Έλληνες και τους Φοίνικες, και από τον 8ο αιώνα π.Χ. η Λίνδος ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Τον 6ο αιώνα κυβερνήθηκε από τον Κλεοβούλο, έναν από τους Επτά Σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. Η σημασία της Λίνδου μειώθηκε μετά την ίδρυση της πόλης της Ρόδου στα τέλη του 5ου αιώνα.

 

Στους κλασικούς χρόνους η ακρόπολη της Λίνδου κυριαρχεί από τον διαπέρατο ναό της Λινδίας Αθηνάς, η τελική του μορφή του ναού επιτυγχάνεται γύρω στο 300 π.Χ.. Σε ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους η περίβολος φρούριου αυξήθηκε όπως προστέθηκαν περισσότερα κτίρια. Στις αρχές των μεσαιωνικών χρόνων τα κτίρια αυτά κατεδαφίστηκαν, και τον 14ο αιώνα είχαν εν μέρει ξαναεπισκευαστεί από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, προσθέτοντας ένα τεράστιο φρούριο χτισμένο γύρω απο την ακρόπολη για την υπεράσπιση του νησιού από τους Οθωμανούς.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom